Dorpsbelangen Siddeburen bestaat 40 jaar!

In 1977 is er een commissie gevormd die zich bezig hield met algemene zaken die betrekking hadden op ons dorp. Niet veel later werd het oogstfeest georganiseerd alsmede de viering van het 1000-jarig bestaan van Siddeburen. Na een flink aantal activiteiten te hebben georganiseerd, ontstond de wens om de commissie om te zetten in een vereniging. Tijdens een vergadering op 18 december 1978 is Vereniging Dorpsbelangen ‘Siddeburen Vooruit’ formeel opgericht.

Onze vereniging is door de jaren heen uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 600 leden. We hebben ons op de kaart gezet als een vereniging die zich met hart en ziel inzet om de leefbaarheid van ons dorp te waarborgen en waar mogelijk te vergroten. Dit doen we door onze betrokkenheid bij alle ontwikkelingen die spelen in onze regio (verdubbeling van de N33, het realiseren van een MFC en veel meer). Daarnaast organiseren we tal van activiteiten voor groot en klein. Dit doen we natuurlijk niet alleen, we hebben naast onze leden ook ontzettend veel steun aan onze vrijwilligers en andere betrokken verenigingen en organisaties. Zeker in onze nieuwe gemeente Midden-Groningen is het belangrijker dan ooit dat we de handen ineen slaan en samen de schouders eronder zetten, om te laten zien waar Siddeburen voor staat.

We doen onze naam alleen eer aan wanneer we daadwerkelijk vooruit blijven gaan. Dat betekent dat we alles in het werk stellen om de voorzieningen en activiteiten in stand te houden en uit te breiden. We gaan vernieuwen, verbeteren en versterken. Dit kunnen we niet alleen, we zullen moeten blijven samenwerken om dit te garanderen. Wij willen iedereen bedanken voor alles wat ze in de afgelopen 40 jaar voor onze vereniging hebben betekend. En we kijken met plezier ‘vooruit’ naar de komende 40 jaar!

Geef een reactie