Copy
Niet goed leesbaar? Bekijk deze mail online
Februari 2022

 Nieuws

De oplevering en de verhuizing zijn gepland en de werkzaamheden voor het plein en de omgeving gaan
starten, oftewel, het kindcentrum ontwikkelt zich in rap tempo! Ook hebben we een inloopavond gepland op 15 maart.
Komt u ook? Lees hieronder meer!

 Inloopavond

Op 15 maart is er weer een inloopavond. Dit keer in OBS de Springplank (Adres: Poststraat 1 te Siddeburen). Heeft u vragen over de plannen en wilt u hierover in gesprek, dan bent u van hartelijk welkom op 15 maart 2022. De inloopavond duurt van 19.00 tot 20.30 uur

Kunt u niet aanwezig zijn en heeft u wel een vraag, mail dan naar scholenprogramma@midden-groningen.nl o.v.v. 'KC Siddeburen'.

 

 Terugblik

Er wordt hard gewerkt op de bouw! De binnenwanden, kozijnen, ramen, deuren, kanalen, luchtbehandeling en nog veel meer zijn in de afgelopen periode in het gebouw geplaatst.

Ondanks de gevolgen van Corona, is er veel voortgang geboekt!
De aannemer die het nieuwe plein, de kiss & ride en de nieuwe ontsluiting gaat maken, is geselecteerd. BAM Infra heeft de aanbesteding gewonnen. In de afgelopen weken is met deze partij gekeken hoe en wanneer de verschillende werkzaamheden het beste kunnen worden uitgevoerd.

 Vooruitblik

De bouw gaat goed: de afbouwfase is in volle gang en de installaties worden ingeregeld. Schilders zijn druk bezig, de plafonds worden geplaatst, de vloerbedekking wordt gelegd en ook aan het schoolplein wordt inmiddels hard gewerkt. Eind maart zal het gebouw worden opgeleverd!

Verhuizing
Als het gebouw klaar is, moet er natuurlijk worden verhuisd. Na het paasweekend zullen de scholen gaan verhuizen zodat alle spulletjes vóór de meivakantie in het nieuwe kindcentrum staan. De verhuizing staat gepland op 19, 20 en 21 april. Na de meivakantie kan er gestart worden in het nieuwe gebouw!

Verkeer en omgeving
Zoals u eerder in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen gaat de omgeving rondom het nieuwe kindcentrum flink over de kop. Een nieuw schoolplein, een kiss & ride, een nieuwe ontsluitingsweg en nog veel meer. Klik hier voor een indruk van hoe het eruit komt te zien. 

Als de nieuwe verkeerssituatie klaar is, komen de fietsers en voetgangers via de Kugelslaan bij het kindcentrum. Auto’s komen hier niet: zij gaan over de nieuwe weg die wordt aangelegd over het terrein van CBS de Zonnewijzer. Zie de afbeelding hieronder voor de verschillende routes naar school.

 

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Het plein en de kiss & ride worden eerst klaargemaakt. Zo kan er buiten gespeeld worden als de school opengaat.
Omdat CBS de Zonnewijzer eerst gesloopt moet worden voordat de nieuwe weg kan worden gemaakt, wordt er een tijdelijke weg gemaakt over het terrein waar nu de bouwketen staan (Hoofdweg 85). Deze werkzaamheden zijn klaar voordat het kindcentrum opengaat.
 
Door BAM Infra is al een start gemaakt met het brengen van materiaal naar de bouwlocatie. In de voorjaarsvakantie zal er een start gemaakt worden met voorbereidende werkzaamheden.

Werkzaamheden
De werkzaamheden zullen ook onder schooltijd plaatsvinden. Er worden een aantal tijdelijke paden en routes gemaakt om bij de CBS de Zonnewijzer en bij de Springbok te komen. Hou de omgeving en de borden dus goed in de gaten en let goed op elkaar!
We doen ons best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken tijdens de werkzaamheden. We vragen om uw begrip.

Meivakantie en vervolg
In de meivakantie zullen er ook werkzaamheden uitgevoerd worden: onder andere de kruising bij de Springbok wordt dan geasfalteerd.
De sloop van de CBS de Zonnewijzer zal dan ook gaan starten om ruimte te maken voor de nieuwe weg.

Fasering
Zie in de afbeelding hieronder op welke locaties we in hoofdlijnen aan de slag gaan.

Paars:    Kindcentrum
Blauw:   Werkzaamheden vanaf de voorjaarsvakantie tot de meivakantie (Kiss & Ride + schoolplein)
Oranje:  Werkzaamheden meivakantie (start sloop school, tijdelijke weg + kruising Springbok)


 

 Naamgeving

De afgelopen periode is er nagedacht over een nieuwe naam voor het gebouw. Ondanks dat er wel gestemd is was het aantal reacties helaas maar zeer beperkt. Dit maakt dat er geen duidelijke voorkeur voor een naam uit het naamgevingstraject is gekomen. We zijn nog aan het onderzoeken hoe hiermee om te gaan en wat de beste route is naar een nieuwe naam. De voortgang hiervan leest u in komende nieuwsbrieven.

We willen iedereen die zich heeft ingezet voor dit naamgevingstraject toch ontzettend bedanken voor het meedenken!

 Rutger Kopland

Wilt u ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Rutger Kopland school? Deze worden gedeeld via een andere nieuwsbrief. Hiervoor kunt u zich aanmelden via scholenprogramma@midden-groningen.nl o.v.v. ‘Aanmelding Rutger Kopland’, uw naam en uw e-mailadres.

 Partners

In het traject rondom de bouw van kindcentrum Siddeburen wordt door twee scholen samengewerkt: OBS De Springplank en CBS De Zonnewijzer. Daarnaast is kinderopvangorganisatie Kids First COP groep een partner in het kindcentrum. 

 Scholenprogramma

Dit project maakt deel uit van het “Scholenprogramma” van de gemeente Midden-Groningen. Het programma bestaat uit meer dan 20 projecten die allemaal binnen een aantal jaren gereed moeten zijn. Het doel van alle projecten is het realiseren van toekomst- en aardbevingsbestendige gebouwen voor het faciliteren van onderwijs, opvang en/of welzijnsvoorzieningen. In het programma werkt de gemeente samen met scholen, schoolbesturen en kinder- en peuteropvang. Alle informatie over het scholenprogramma is te vinden op de website van de gemeente Midden-Groningen.

 Meer informatie en contact

Heeft u een vraag over de nieuwbouw van Kindcentrum Siddeburen die nog niet in deze nieuwsbrief is behandeld? Laat het ons dan weten via scholenprogramma@midden-groningen.nl en wie weet leest u in de volgende nieuwsbrief het antwoord!

Kent u anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de nieuwsbrief over het Kindcentrum Siddeburen? Stuur deze mail gerust door. Belangstellenden kunnen zich voor de nieuwsbrief aanmelden door hier te klikken. Alle informatie over het Kindcentrum Siddeburen, inclusief eerder verschenen nieuwsbrieven, is terug te vinden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
Twitter
Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © 2021 Gemeente Midden-Groningen, All rights reserved.

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? 
Schrijf je dan hier uit.
 






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Midden-Groningen · Postbus 75 · 9600 AB Hoogezand · Hoogezand, Groningen 9600AB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp