Op zoek naar Grunnigers

Op zoek naar typische Grunnigse mensen. 

Een tijdje geleden kwam ik op Linkedin een post tegen van een jonge studente die afstudeert aan de HKU. Zij en haar medestudent zijn aan het afstuderen en als afstudeerproject maken zijn de film ‘Kon minder’:

https://www.voordekunst.nl/projecten/11871-kon-minder-de-film-1

Dit is zo een leuk project dat ik me heb aangemeld als vrijwilliger om mee te helpen hun film te realiseren. 

Namens Fleur en Tom ben ik dan ook op zoek naar typische Groningse mensen. Deze mensen zullen in beeld gebracht worden tijdens het middag stuk van de film en Fleur is in eerste instantie op zoek naar mensen met dit profiel.

Nu hebben we een gesprek gehad en daarin kwam naar voren dat het gaat om Groningers in het dagelijks leven. Gewoon zoveel mogelijk zien wat de mensen on the daily basis doen. Voor de tv zitten, in de tuin werken, koken, etc etc. Een ander voorbeeld kan zijn een dorpsvereniging, buurtvereniging of dorpsbelangen, bij voorkeur een kleine groep die in vergadering gaat over het reilen en zeilen van het dorp. Of een groepje arbeiders die een werkoverleg heeft. Maar ook wellicht een dorpstraditie waarbij mensen in beeld gebracht kunnen worden. Of een hele kleine basisschool waar 3 klassen in 1 lokaal zit bijvoorbeeld. Wat ook leuk kan zijn is een burgerinitiatief of een feestelijke dorpsgelegenheid. En mensen zowel jong als oud zijn welkom.

Zoals ze in haar pitchvideo al duidelijk maakt probeert ze Groningen op een positieve manier in beeld te brengen en te laten zien dat er hier meer speelt dan alleen problematiek. Daar ligt dan ook de essentie van de typische Grunniger die gezocht wordt.

De fragmenten die gemaakt worden zullen in de film een duur hebben van ongeveer 0:30 tot 1:30 min. Om dit te kunnen opnemen hou ik rekening met een filmtijd van ongeveer 0:30 tot 2:00 uur.

Zelf kom ik uit Midwolda en ik heb hier in het dorp al iemand bereid gevonden om mee te werken. Ik heb ook nog iemand uit Onstwedde op het oog. Voor de rest proberen we de provincie zo breed mogelijk in beeld te brengen en dus ben ik ook op zoek naar mensen in bijvoorbeeld Siddeburen.

De deadline is midden augustus dus bij voorkeur midden juli zouden deze mensen gefilmd moeten zijn.

Ik vraag mij af of jullie wellicht mensen of iets typisch Gronings in jullie netwerk hebben die voldoen aan het profiel en of jullie mij daarmee in contact kunnen brengen. Ik wacht jullie reactie af.

Vriendelijke groet,  Madhava Bulten

Close