Windmolenpark/ energietransitie

Werkgroep Nee tegen windmolens in Duurswold!

In de dorpen Noordbroek, Schildwolde, Overschild, Hellum, Tjuchem, Steendam en Siddeburen is grote onrust ontstaan nadat bleek dat al ruim een jaar de projectontwikkelaar Pure Energie actief is om agrariërs voor zich te winnen voor de aanleg van een windpark tussen de N33 en de dorpen Noordbroek, Siddeburen, Hellum en Schildwolde.

Om hier een tegengeluid tegen te geven, is er een werkgroep opgericht, met vertegenwoordigers uit de hierboven genoemde dorpen. De werkgroep heeft de naam “Geen windmolens in het Duurswold”, gekregen. De werkgroep is overtuigd van noodzaak en onontkoombaarheid van de energietransitie. Nu echter wordt de hele energietransitie – zonder kans op serieuze inspraak ‘van onderop’ – met zeer veel haast uitgerold, omdat er veel subsidie beschikbaar is waarmee vooral de investeerders heel veel rendement kunnen maken. De werkgroep wil naast nee zeggen tegen windmolens in ons mooie gebied, wel graag meedenken over hoe de energietransitie wel vorm kan worden gegeven.

Nadat de uitgangspunten en doelen van onze werkgroep helder waren, was de volgende actie, brieven sturen naar de gemeente Midden-Groningen en Provincie Groningen en een persbericht naar de media. Hieronder vindt u de brieven en de reactie van de Provincie. Wij zullen hier regelmatig een update geven van de stand van zaken. Heeft u suggesties, dan horen wij het graag. U kunt deze mailen naar patries@dorpsbelangensiddeburen.nl. Ook is er een facebookgroep aangemaakt: https://www.facebook.com/groups/410155590819323/

Sluiten