Verlichting Nederlandse Hervormde kerk

Nederlandse Hervormde kerk in Siddeburen duurzaam verlicht.

 

In overleg en in samenwerking met de kerkrentmeester van de Nederlandse Hervormde kerk is op initiatief van de Vereniging Dorpsbelangen ”Siddeburen Vooruit” de verlichting rondom de Nederlandse Hervormde kerk vervangen.

Misschien hebben sommige, oplettende inwoners van Siddeburen het verschil al opgemerkt maar waarschijnlijk een grote groep ook niet. Het is zeker de moeite waard om de mooi verlichte kerk in het donker te aanschouwen. om Er is gekozen voor LED verlichting vanwege het feit dat deze lampen extreem (energie)zuinig zijn, een langere levensduur hebben en een lagere warmte afgifte. Ook zijn LED-lampen beter bestand tegen schokken en trillingen. Ook heeft een LED lamp geen opstarttijd nodig. Tevens is alle bekabeling vervangen. Dat een en ander aan investering terugverdiend wordt via de jaarlijkse energieafrekening maakt de investering lonend.

Door een subsidie vanuit Loket Leefbaarheid is het mogelijk geworden dit project uit te voeren en staat deze prachtige, in Romano-gotische stijl gebouwde kerk van omstreeks 1250 weer voor jaren in duurzaam licht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Sluiten